De verschillende types van bikes

KTM SX-E 5

elektrische bike

De KTM SX-E 5 is een zeer competitieve elektrische minibike met een minimaal onderhoud en geluid. De motor heeft zes vermogensinstellingen, waardoor een complete beginner rustig op een READY TO RACE-machine kan beginnen, terwijl de modus voor het hoogste vermogen de snelste juniorrijder spanning en uitdaging biedt.
Klik hier voor meer info.

Yamaha TT-R50E

halfautomaat klein

Deze rijdersvriendelijke motor is ontworpen om kinderen van 4 – 7 jaar op een leuke en plezierige manier te laten motorrijden. De 50cc-viertaktmotor, voorzien van een elektrische starter, is uitgerust met een eenvoudig te bedienen halfautomatische drieversnellingsbak. En als veiligheidsvoorziening kan de TT-R50E alleen worden gestart als de sleutel in het contactslot zit.
Klik hier voor meer info.

Yamaha TT-R110E

halfautomaat groter

De look van deze gebruiksvriendelijke 110cc viertakt is rechtstreeks geïnspireerd door Yamaha’s MXGP-winnende YZ-crossmotoren. Voor goede rijeigenschappen en hoog comfort heeft deze schitterende jeugdmotor zowel voor als achter wielophanging met lange veerwegen. Dankzij de halfautomatische vierversnellingsbak hoeven rijders zich bovendien niet te bekommeren om een koppelingshendel.
Klik hier voor meer info.

KTM 65 SX

competitie

Een absoluut volwaardige sportmachine voor aankomende piloten in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, en tot een lengte van circa 1,60 m. Met zijn WP AER 35 voorvork, coole graphics en hoogwaardige componenten zet de nieuwe KTM 65 SX de norm in zijn klasse qua vermogen, handling, uitrusting en afwerkingskwaliteit.
Klik hier voor meer info.

Yamaha YZ65

competitie

Het volbloed race-DNA van de toonaangevende YZ450F maakt de nieuwe YZ65-crossmotor tot de perfecte opstap voor iedereen die serieus wil crossen. Het compleet nieuwe motorblok en chassis van deze hightech tweetakt zorgen voor de beheersbare kracht en stabiliteit die de rijder extra vertrouwen geven.
Klik hier voor meer info.

Monitor bike: KTM Freeride E-XC

competitie

Je zou de nieuwe E-XC kunnen beschouwen als een update van de vorige Freeride E – het batterijpakket van de nieuw is ook inzetbaar op de oude – al is het dan wel een hele grondige. Zo werd de motor krachtiger (bijna 25 pk piekvermogen, 42 Nm) en het batterijleven verdubbelde, naast een hoop ingrijpende aanpassingen aan het rijwielgedeelte.
Klik hier voor meer info.