Frequently Asked Questions 

Organisatorische vragen over uw inschrijving?

Heb je een vraag gesteld via mail of wacht je op verder informatie? We groeperen ze en nemen zeker tijdig contact met jullie op.

Heb je nog vragen die niet terug te vinden zijn in deze FAQ?

openingsuren:
ma-do 08u00-16u00
vrij        08u00-12u00
053/70 66 50 
info@mxforkids.be

Wat kost deelnemen?

Een losse les kost €55.
Voor drie inschrijvingen betaal je €150
Voor 10 inschrijvingen betaal je €479

Wat als ik mijn les moet annuleren?

Laat dit zo snel mogelijk weten!

Annuleren kan kostenloos tot 1 week voor het evenement. Later zal de kostprijs aangerekend worden omdat alle zaken reeds in orde gebracht zijn (verzekering, trainers, voorziene kledij, …)

Moet je motorervaring hebben?

Nee, MX for Kids richt zich namelijk op kinderen zonder motorervaring. Elk kind kan deelnemen. De eerste deelnames vinden sowieso plaats op een heel eenvoudige baan met een elektrische motor, die wordt altijd aangepast aan het niveau van de rijdertjes. 

Wat is in de inschrijvingsprijs inbegrepen?

• Inschrijving
• Verzekering
• Gediplomeerde trainers
• Gloednieuwe motoren
• Gebruik beschermende kledij
• Omloop

Kan ik een aangekocht pakket verdelen over meerdere kinderen?

Dit is niet mogelijk. De prijzen zijn reeds enorm scherp, waardoor er per account een pakket gekocht zal moeten worden.

Is deelnemen gevaarlijk?

Nee, onze ervaren Sport Vlaanderen gebrevetteerde trainers letten er op dat rijders niet overhaast te werk gaan. Bovendien zijn zowel de motoren als het terrein en de oefeningen steeds afgestemd op de vaardigheden van de individuele deelnemers. Daarnaast krijgen de rijdertjes beschermende kleding aan.

Moet je vooraf inschrijven?

Ja, voor elke deelname moet je inschrijven voor de sessie van jouw keuze. Dat kan via deze link.

Welke kledij moet ik voorzien?

Voor piloten op een elektrische of een semi-automatische motor: Gesloten schoenen tot boven de enkel en een stevige, lange broek (vb: jeans). Voor piloten op een competitiemotor: Helemaal niets!

Als je zelf al je motorruitrusting hebt, mag je deze natuurlijk ook meenemen!

Hoe lang duurt een sessie?

In totaal duurt een sessie zo’n 3,5 uur van bij aankomst tot het brevetmoment. Natuurlijk ben je niet de hele tijd aan het rijden want je krijgt ook uitleg over de motor, over de verschillende veiligheidsvoorschriften en er is een opwarming voorzien. Toch is er ook veel gelegenheid om zelf te rijden, want daar leer je het meeste van!

Kan ik meer dan één keer per dag meedoen?

Neen, je zal jammer genoeg moeten kiezen tussen de voor- of namiddag.

Wat als ik meerdere kinderen heb die willen deelnemen?

Dat kan zeker. Maak even met een tweede mailbox een ander account aan voor een tweede deelnemer.

Met welke motoren wordt er gereden?

In totaal wordt er gebruik gemaakt van drie types van motoren en vijf verschillende modellen van drie merken (Yamaha, KTM en Husqvarna). Al het materiaal is splinternieuw en wordt perfect onderhouden. Een beschrijving van de minibikes vind je hier

Waar en wanneer kan ik meedoen?

Klik hier voor de lijst met circuits en data. Kijk goed na wat jou het best past: er is telkens een sessie in de voor- en namiddag.

Wat zijn de minimum en maximum leeftijd?

Om deel te nemen moet je minsten 6 jaar oud zijn. De maximale leeftijd voor MX for Kids is 12 jaar. De verjaardag is bepalend.

Waar kan je gaan rijden?

Er zijn 4 erkende circuits in Vlaanderen waar je kan gaan motorcrossen. Al hun informatie en de adressen vind je hier.

Wie zijn nu toprijders van bij ons?

Jeremy Van Horebeek en Kevin Strijbos hebben al Grote Prijzen gewonnen en werden wereldkampioen met het Belgische team. Ook MX for Kids peter Jago Geerts timmert hard aan de weg. Jago pakte vorig jaar knap brons in de MX2, de wachtkamer van de MXGP. Als jeugdrijder werd hij bovendien al wereld-en Europees kampioen. Onze tweede peter, Liam Everts, is 15 maar liet internationaal al schitterende resultaten optekenen.

Is motorcross een sport?

Behendigheid en stuurvaardigheid spelen zeker een belangrijke rol maar motorcross is ook een fysiek zware sport. Sportmensen die zichzelf willen uitdagen op technisch en conditioneel vlak kunnen zich in motorcross helemaal uitleven. Studies hebben aangetoond dat professionele rijders tijdens een race gemiddeld een hartslag van 178 tot 180 slagen per minuut aanhouden. Dit komt neer op ongeveer 92% van hun maximale hartslag.

Zijn er Vlaamse kampioenen in de motorcross?

Reken maar! In totaal behaalden Vlaamse motorcrossers maar liefst 30 wereldtitels. Namen zoals Stefan Everts, Joël Smets, Steve Ramon, Roger Decoster en Eric Geboers klinken als een klok in de motorsport. Naast deze superkampioenen behaalde nog veel meer straffe rijders mooie overwinningen.