Frequently Asked Questions 

Hoeveel kost deelnemen?

Eén les kost €75.

Wat als ik mijn les moet annuleren?

Laat dit zo snel mogelijk weten! Tot 8 dagen voor het evenement zal je een deel van het inschrijvingsgeld terug krijgen. Bij een annulatie zal een administratieve kost van 15 euro aangerekend worden. De rest van het bedrag zal teruggestort worden. 

Bij een no-show op de dag zelf, of een annulering  binnen de 7 dagen voor het event, zal de volledige kost aangerekend worden.

Moet je motorervaring hebben?

Nee, MX for Kids richt zich namelijk op kinderen zonder motorervaring. Elk kind kan deelnemen. De eerste deelnames vinden sowieso plaats op een heel eenvoudige baan met een elektrische motor, die wordt altijd aangepast aan het niveau van de rijdertjes. 

Mag ik mijn eigen motor gebruiken?

Nee! Er wordt enkel gereden met onze motoren.

Wat is in de inschrijvingsprijs inbegrepen?

• Inschrijving
• Verzekering
• Gediplomeerde trainers
• Gloednieuwe motoren
• Gebruik beschermende kledij
• Omloop

Is deelnemen gevaarlijk?

Nee, onze ervaren Sport Vlaanderen gediplomeerde trainers letten er op dat rijders niet overhaast te werk gaan. Bovendien zijn zowel de motoren als het terrein en de oefeningen steeds afgestemd op de vaardigheden van de individuele deelnemers. Daarnaast krijgen de pilootjes beschermende kleding aan.

Moet je vooraf inschrijven?

Ja, voor elke deelname moet je inschrijven voor de sessie van jouw keuze. 

Welke kledij moet ik voorzien?

Als je zelf al je motorruitrusting hebt, mag je deze natuurlijk ook meenemen! Indien je nog niets hebt, geen probleem. Alles is voorzien!

Hoe lang duurt een sessie?

In totaal duurt een sessie zo’n 3,5 uur van bij aankomst tot het brevetmoment. Natuurlijk ben je niet de hele tijd aan het rijden want je krijgt ook uitleg over de motor, over de verschillende veiligheidsvoorschriften en er is een opwarming voorzien. Toch is er ook veel gelegenheid om zelf te rijden, want daar leer je het meeste van!

Kan ik meer dan één keer per dag meedoen?

Neen, je zal jammer genoeg moeten kiezen tussen de voor- of namiddag.

Wat als ik meerdere kinderen heb die willen deelnemen?

Dat kan zeker. Echter zal je voor elk kind een apart account en een aparte reservatie moeten maken.

Met welke motoren wordt er gereden?

In wordt er gebruik gemaakt van drie merken: GasGas, KTM en Husqvarna. Al het materiaal is splinternieuw en wordt perfect onderhouden. 

Waar en wanneer kan ik meedoen?

Klik hier voor de lijst met circuits en data. Kijk goed na wat jou het best past: er is (meestal) een sessie in de voor- en namiddag.

Wat zijn de minimum en maximum leeftijd en lengte?

Om deel te nemen moet je minsten 6 jaar oud zijn. De maximale leeftijd voor MX for Kids is 12 jaar. De verjaardag is bepalend.

Vanaf 1m15 tot en met 1m65 kan je meedoen.

 

Zijn er Vlaamse kampioenen in de motorcross?

Reken maar! In totaal behaalden Vlaamse motorcrossers maar liefst 30 wereldtitels. Namen zoals Stefan Everts, Joël Smets, Steve Ramon, Roger Decoster en Eric Geboers klinken als een klok in de motorsport. Naast deze superkampioenen behaalde nog veel meer straffe rijders mooie overwinningen.

Heb je nog vragen die niet terug te vinden zijn in deze FAQ?

openingsuren:
ma-do 08u00-16u00
vrij        08u00-12u00
053/70 66 50 
info@mxforkids.be